Keresés

A bronzéremért küzdhet a MAFC-BME!

A 2020/2021-es szezon legvégső megmérettetése előtt áll csapatunk, hiszen a Kaposvárral vívott elődöntőben a somogyiak harcolták ki a továbbjutást és ezzel ők kvalifikálták magukat a döntőbe, mely egyúttal azt is jelenti, hogy mi a 3. helyért, azaz a bronzéremért küzdhetünk.


Az elődöntőben szépen tartottuk magunkat, amit a két, éjszakába nyúló, végletekig kiélezett, 3:2-es mérkőzés is jól mutat. 1:1-es állást követő mérkőzéseken a Kaposvár csapata dominált és bár meg voltak a lehetőségeink, de elszalasztottuk őket, így 4 meccsből eldőlt a párharc a Fino Kaposvár csapata javára.


Az elődöntők másik ágán a Vegyész RC Kazincbarcika és az LV Sport Pénzügyőr SE találkozott. A két csapat párharcából simábbnak mondható eredmény született, hiszen a kupagyőztes alakulat, az első izgalmasnak mondható, 0:2-es hátrányból megnyert találkozót követően, szettveszteség nélkül jutott az Extraliga döntőjébe.
A MAFC-BME története során 3x nyert már bajnoki bronzérmet a legmagasabb osztályban, legutóbb 7 éve, 2014-ben. Az akkori játékoskeretből 1 ember még mindig csapatunkat erősíti, a jelenlegi csapatkapitány, Szabó Balázs.Pár gondolat Szabó Balázstól:


„A csapat teljesen kicserélődött, hiszen az akkori keretből egyedül én maradtam. A csapatunkban 7 évvel ezelőtt nem volt külföldi játékos, és ez a bajnokságra sem volt jellemző. A megjelenő légiósok száma színvonalbeli fejlődést eredményezett, mind a csapatokban, mind a bajnokságban egyaránt.

Hullámzó volt az idei teljesítményünk, ennek következtében nem sikerült a Magyar Kupában a legjobb 4 csapat közé kerülni. Ugyanakkor elégedett vagyok a csapat eddigi teljesítményével, hisz egy erős bajnokságban, a bronzéremért játszhatunk.

Ahhoz, hogy sikert érjünk el, szerintem a legfontosabb, hogy csapatként, egymásért tudjunk küzdeni, és az edzőnktől kapott taktikai utasításokat betartsuk, valamint nagy segítség lehet még, hogy a pályaelőny is nálunk van."


HAJRÁ MAFC!


  • Instagram
  • Black Facebook Icon