Keresés

Változások a keretben!

Több fronton is történt változás, a nyáron kihírdetett kerethez képest!


Az előző szezonban csapatunk meghatározó játékosa volt Yani Georgiev, aki nagyban hozzájárult a bajnokság végén elért eredményhez. A vezetőségnek sikerült is maradásra bírni a bolgár játékost, mivel kölcsönösen elégedettek voltak a felek egymással. Terveink szerint idén is nagy feladat hárult volna a fiatal négyesütő játékosra, hiszen a tavaly mutatott teljesítménye alapján a csapat húzóembereként számított rá Nagy Péter vezetőedző.


Sajnos a felkészülés során rendszeres fájdalmakról számolt be Yani a vállában, ami valószínűleg egy korábbi sérülésének kiújulása lehetett. A klubunk vezetősége mindent megtett 5 héten keresztül, folyamatos kezeléseken és teljesen tehermentesített edzéseken vett részt, de a helyzet nem javult. Ennek következményeképpen a felek megegyeztek, hogy felbontják megállapodásukat és a játékosunk a továbbiakban otthonában, Bulgáriában folytatja a rehabilitácót. A MAFC teljes legénysége sikeres felépülést kíván és további sok sikert a karrieredben Yani!


A pozíció betöltésén a vezetőség folyamatosan dolgozik!

 

Center poszton is történt egy csere. A felkészülést, a kolumbiai Flavio Garcival kezdte meg a csapat, de sajnos rövid idő alatt kiderült, nem fogja tudni azt a teljesítményt hozni, amit az Extraliga megkövetel. Vele is közös megegyezéssel szerződést bontottunk és szeptember végén haza is utazott Kolumbiába.Az ő helyére Tomas Lescay érkezett Kubából. Már több meccsen pályára lépett és rendre jó teljesítménnyel járult hozzá a csapat eredményéhez. 

A még mindig csak 17 éves Jovan Torbica már 2 éve a MAFC-ot erősíti. A szerb tanítási nyelvű, Nikola Tesla Gimnázium tanulója 15 évesen jött le először egy felnőtt edzésre és már akkor felfigyelt rá Nagy Péter vezetőedző, hogy kiemelkedő tehetségről van szó.


Azóta is az utánpótlás csapatainkat erősíti és idén már a felnőttek között is szeretné megmutatni magát. Ezt már csak egy dolog akadályozza, a fiatal kora. Ugyanis a 18 éven aluli játékosok transzfer engedélye rendkívül bonyolult és hosszadalmas adminisztrációt igényel, de amint minden szükséges dokumentum rendelkezésre áll, azonnal pályára léphet. 

Szeptember közepén csatalkozott a csapathoz Bozóki Bendegúz, aki szintén még csak 17 éves. Kaposváron ismerkedett meg a sportággal, majd egy rövid szegedi és dunaújvárosi kitérő után újból a nevelőegyesülete színeiben szerepelt. Majd a tavalyi szezon ezüstérmes Fino Kaposvár csapatában kapott lehetőséget bátyja, Bozóki Bence, mellett liberó pozícióban.A következő szezonban már 3-an lettek volna ugyanarra a posztra így a további fejlődés érdekében új csapatot keresett. Elmondása szerint mindig is szimpatikus volt számára a MAFC együttese és Nagy Péter vezetőedző személye.

Fotó: (KRC facebook; MAFC archív)

  • Instagram
  • Black Facebook Icon